Jerusalem Desember 2019

Opplev en juleferie i midtøsten fra Kr 10.990,-*

* Inkluderer fly tur/retur + Transport til/fra Hotell og flyplass + Transport for severdigheter med guide
4 *stjerners hotell med frokost i Amman og Jerusalem.

En tilsvarende reise kommer også i påske 2020 - Mer detaljer om dette kommer senere

Bestill innen 30. oktober

Sluttbetaling innen 15. november

GoFly As
Schweigaardsgate 19
0191 Oslo

Telefon:  +47  23 15 88 00
E-post:    Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Vil du at vi skal ta kontakt med deg om denne pakken?

Takk vi har mottatt din melding. Husk å sjekke spam så svar fra oss ikke havner i søppelpost.
Oops! Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen eller ta kontakt med oss på telefon.

En pakke som overrasker

Velkommen til en annerledes opplevelsesreise. Her skal vi utforske et nytt kultur og verdensdel, samt besøke noen av de stedene muslimene anser som hellige, men ellers har vanskelighet med å besøke.

Gjennom reisen skal vi i hovedsak besøke to byer - Amman i Jordan, og Jerusalem i Israel, med tillegg av Istanbul for de som vil.

Turen er guidet i 3 dager, med en dag guidet tur i Amman, og to dager i Jerusalem.

Les mer om hva som skal besøkes i de byene nedover.

Turen varer i alt i 8 dager, med 7 netters opphold i hotell. Alle hoteller vil være minimum 4 stjerner, og med frokost inkludert.

På vei tilbake er det valgfritt opphold i Istanbul mot ekstra kostnad for de som ønsker å utforske Istanbul på egenhånd.

Amman - Jordan

Blant kaotiske midtøsten finnes det et avslappende sted for alle på oppdagelses-ferd kommer for å hvile. Amman er en sjarmerende by på litt over 2 millioner innbyggere og er naturlig midtpunkt for alle arkiologer, og historikere som utforsker historiske steder i området. Byen er relativt ung i forhold til sine naboer, Og det meste ble utviklet på 20. århundre.

Moderne by med en klype rommersk historie

Amman sentrum må sees. På bunnen av byens mange bakker og utsikt over det magisteriske citadellet, har den spektakulære romerske ruiner, et museum i internasjonal skala og hubben av moskeer, bazaarer og kaféer som er sentrale for det jordanske bylivet. 

Prismessig er Amman på rimelig skala, med en flaske vann koster 5-10 kr, og en voksen person kan spise en god middagsrett for 50 kroner. Drosje tur regningen kan fort komme på 200 kr for 25 km men det finnes alternativer her som «Uber» eller «Careem» der prisen kan beregnes på forhånd. 

Det anbefales å gi tips til sjåfører, guider, servitører etc da mange er ansatt med veldig lav lønn og arbeidsgiveren går ut i fra at de får kompensert med tips. Typisk 3 til 5 USD dollar i tips per person per dag. 

Vintertemperaturen kan være 5 - 10°C så ta med varme klær.

Ziarat i Amman

Det finnes mange steder å besøke i Amman. Vi skal innom Jordan Valley som er en lang dal som på det laveste starter 400 meter under havnivå, og fjell på sidene strekker seg til 900m over havnivået. De majestetiske fjellene grenser til Israel. Det står kort om steder vi skal besøke, men en må gjerne lese litt historie selv også på forhånd før avreise. 

< Profet Yusha (fvmh)

Begravelsesstedet for Sahabah/Nabi Yusha bin Nun (fvmh) ligger også i Jordan Valley. Yusha som blir nevnt som Profet Joshua i bibelen var en trofaste følgesvenn av Moses (fvmh) og ble lederen av hebraiske folket (Bani Israel) når Moses (fvmh) døde.

< Profet Shuaib (fvmh)

Begravelsesstedet for profeten Shuaib (fvmh) ligger i Jordan Valley. Profeten er nevnt i Quranen 11 ganger og er nevnt i Bibelen også. Profeten skal ha levd etter Ibrahim (fvmh) og var en av etterkommere av Ibrahim. Shuaib (fvmh) ble sendt i et samfunn som pleide å tilbe guder av tre. Allah ødela samfunnet når de nektet å tro på Islam. Quranen nevner område som profeten ble sendt til som «Madyan» som ligger i nåværende Saudi Arabia.

Grotten til de syv sovere     >

Historien om de syv soverne er nevnt i Koranen, stedet ligger i nærheten av Amman.

< Den siste levende Sahaba tre

Profeten Muhammad (fvmh) hvilte i skyggen til dette treet under reisen. Dette er siste gjenlevende tre blant alle nevnt i Koranen.

Jerusalem, Israel

Jerusalem er en av verdens eldste byer og betegnes som hellig i alle Abrahamske religioner (Islam, Kristendom og Jødedom). Vi kaller dette sivilisasjonens vugge da de fleste kulturer har sine røtter her.

Ziarat i Jerusalem (Bait-al-Muqaddas)

Masjid-Al-Aqsa

Fredagsbønn i Masjid al Aqsa, som også kalles Bait-al-Muqaddas. Det er Islams 3. helligste moske, og det var hit Profeten Muhammad (fvmh) reiste på Buraq, til Jerusalem, for å stå på stedet «dome of the rock» er bygget og reise til himmelen på Miraj.

Al-Haram Al-Ibrahimi

På engelsk «Sanctuary of Abraham» er en av de eldste moskéne og betegnes som 4. helligste moske i Islam. Her er gravestedet til Profetene Ibrahim, Ishaq, Jakub (fred være med dem) og deres koner. Det er sagt at den massive stein veggen rundt stedet ble lagt av Suleiman (fvmh) ved hjelp av hans genier, (Jinnaat).

Buraq Wall

Alle har hørt om klagemuren, som er en av de helligste stedene i jødedommen. Denne veggen er blant eneste restene av Herodian tempel. For muslimene er dette stedet Profeten Muhammad (fvmh) bundet sin hest (Buraq) som ble brukt på reisen fra Mekka til Jerusalem før Miraj. 

Pris per person fra Kr 10.990,-

Prisen per person for to voksne som deler et rom. Tillegg for enkel rom Kr 3600,-

Dette får du for prisen

Fly

Fly i økonomiklasse fra Oslo Lufthavn til Amman, med Turkish Airlines

Avgang 24. desember
Retur 31. desember

Hotell

4. stjerne hotell i sentrum både i Amman og Jerusalem med frokost inkludert.

Transport

Transport til/fra hotell,
Transport fra Amman til Jerusalem, og tilbake
Transport med guide til severdigheter

Guide

Engelsktalende guide på alle steder, med en norsk Imam og reiseleder på tur sammen med gruppen hele veien.